Deel dit artikel
-

Avondklok: geen gevolgen voor post- en pakketbezorging PostNL

PostNL zal ook na 21.00 uur de dienstverlening voorzetten, zo meldt het bedrijf. PostNL voorziet betreffende medewerkers van een werkgeversverklaring.

In heel Nederland geldt vanaf vandaag een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer afgelopen week mee ingestemd. De avondklok geldt tot 10 februari 04.30 uur.

Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen voor klanten draagt bij aan het in stand houden van het maatschappelijk en economisch verkeer, benadrukt de onderneming.

De betreffende medewerkers ontvangen een werkgeversverklaring van PostNL en de ‘eigen verklaring avondklok’ vullen zij zelf in. Ook medewerkers van bezorgondernemers, uitzendbureaus en overige partners met wie PostNL samenwerkt zijn verplicht de twee verklaringen bij zich te dragen. Zij ontvangen de werkgeversverklaringen via hun werkgever.

Het gaat vooral om werknemers in de sorteercentra. PostNL bezorgt maandag tot en met vrijdag weliswaar tussen 17.30 uur en 22.00 uur, in de late avond worden niet veel pakketten aangeboden. Voor de service avondbezorging moet ook vaak een toeslag worden betaald.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond