Deel dit artikel
-

AWS begint mentorprogramma Generative AI voor start-ups

Amazon Web Services (AWS) begint een accelerator Generative AI. Dit programma biedt start-ups in generatieve AI toegang tot training, mentorschap en middelen om hun bedrijf sneller te laten groeien.

Elke start-up kan eraan meedoen. Belangstellenden kunnen zich binnenkort aanmelden voor deelname. Het programma loopt van 24 mei tot en met 27 juli 2023 en een groot deel ervan zal online plaatsvinden. De Demo Day vindt plaats in San Francisco.

Een accelerator is een intensief programma waarbij mensen en middelen tegen een start-up worden gegooid om dat in korte tijd te kneden tot een professionele organisatie met commerciële potentie.

Amazons belang is, dat het zich kan profileren als een AI-vriendelijke omgeving voor technici en ondernemers. Netto kost dat niet bijster veel, want de zakelijke en technische mentoren zijn relaties of personeel van Amazon en de investeringen betreffen AWS-tegoeden. Die kunnen oplopen tot drie ton.

Generative AI is een subset van de nu populaire slimme software van diensten als OpenAI, Midjourney en Stability.ai. Het wordt gebruikt door professionals uit tal van vakgebieden als productieve compagnon bij het uitvoeren van hun werk. Dat varieert van het genereren van bijzondere foto’s en filmscripts tot het schrijven van softwarecode en juridisch advies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond