Deel dit artikel
-

AWS breekt banden met conservatieve Twitter

Amazon Web Services wil binnen 24 uur breken met Parler, de conservatieve tegenhanger van Twitter. Parler draait in zijn geheel in de cloud van Amazon.

Via Parler wordt door Trump aanhangers opgeroepen tot geweld omdat ze denken dat er gefraudeerd is met de verkiezingen. Het platform wordt nauwelijks gemodereerd, waardoor samenzweringstheorieën er welig tieren.

Amazon zegt dat in het licht van de bestorming van het Capitool gewelddadige content en haatzaaien niet langer kan worden getolereerd. De schorsing gaat zondagavond in.

CEO John Matze zegt dat het platform hooguit een week uit de lucht zal zijn en dan een ander onderkomen heeft gevonden.

Google had de Parler app al verwijderd uit de Android Play Store en Apple heeft de app tijdelijk uit de App Store gehaald totdat er een moderatieplan wordt gepresenteerd. Dat plan komt er zeker niet, zegt directeur Matze.

Livestreaming-platform Twitch, onderdeel van Amazon, heeft donderdag het kanaal van president Donald Trump uitgeschakeld. ‘Gezien de opruiende retoriek van de president, geloven we dat dit een noodzakelijke stap is om onze gemeenschap te beschermen en te voorkomen dat Twitch wordt gebruikt om aan te zetten tot verder geweld.’

De permanente ban van de accounts van Donald Trump op Twitter lokt inmiddels zeer uiteenlopende reacties uit. De Amerikaanse actrice Kirstie Alley, bekend van de serie Cheers, vergelijkt de twitter-ban met slavernij en sneert over de macht die de grote techbedrijven hebben.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

1 Reactie

Willem

Rare titel. “Conservatieve Twitter kloon” zou het moeten zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond