Deel dit artikel
-

AWS opent kantoor in Amsterdam

Amazon, dat tot nu toe alleen in Den Haag gevestigd was, heeft dinsdag zijn eerste Amsterdamse kantoor geopend. Vooralsnog alleen voor klanten van zijn clouddienst Amazon Web Services (AWS).

Het kantoor werd dan ook geopend door de Nederlandse chief technology officer Werner Vogels. Belangrijkste overweging is het feit dat Amazon in Amsterdam beter IT-talent kan aantrekken.

‘Amsterdam is de stad van de innovatie en dat merk je aan de bedrijven en het talent dat hier op af komen. Welke plannen de andere onderdelen van Amazon hebben met dit kantoor, daar kan ik niets over zeggen,’ zegt Aisola Kamini, hoofd van AWS in de Benelux, tegen de Telegraaf.

De laatste dagen verschijnen er ook personeelsadvertenties voor het Amsterdamse kantoor.

Amazon opende een eerste kantoor in Nederland om klanten van Amazon Web Services (AWS) te ondersteunen in 2015. Nederlandse klanten gebruiken AWS al enige tijd voor zeer uiteenlopende toepassingen: van ontwikkel- en testomgevingen tot Big Data analytics, maar ook enterprise applicaties en bedrijfskritische workloads. Klanten waren in het verleden onder meer WeTransfer, Human.co, Wakoopa, Royal Dutch Shell, Unilever, PostNL en Philips.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond