Deel dit artikel
-

AWS voorspelt vanavond doelpunten Bundesliga

De Bundesliga zet vanavond technologie van Amazon in om te voorspellen of een speler een doelpunt gaat scoren. De data is zichtbaar bij de wedstrijd van Borussia Dortmund tegen Bayern Muenchen, om half zeven.

Historische data, informatie over spelers en het positiespel worden als input gebruikt door Amazon Webservices om te voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat een bepaalde speler gaat socren. Het resultaat van de analyses worden als overlay bij de tv-beelden uitgezonden. De zogeheten Bundesliga Match Facts worden real time gegenereerd.

De doelpuntenvoorspeller kijkt naar data van veertigduizend doelpunten uit het verleden in combinatie met bijvoorbeeld de afstand, de hoek op het doel, de snelheid van de speler, het aantal actieve verdedigers en de positie van de keeper.

In toekomstige uitzendingen zullen ook de gemiddelde posities van spelers worden berekend. Dat moet de tv-kijker een idee geven de tactiek en de speelstijl van de betreffende ploegen.

De wedstrijd begint vanavond om half zeven en wordt uitgezonden in tweehonderd landen. In Nederland liggen de uitzendrechten bij Fox Sports.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond