Deel dit artikel
-

Axel Springer neemt belang in Business Insider

De Duitse uitgeverij Axel Springer neemt voor 25 miljoen dollar een belang in de zakelijke online titel Business Insider.

Er doet nog een aantal investeerders mee in deze ronde, maar wie dat zijn is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat het om een minderheidsbelang gaat.

Andreas Wiele (foto) van de Duitse uitgeverij wordt commissaris bij het Amerikaanse bedrijf.

De oprichter van Amazon.com, Jeff Bezos, is een van de andere grote aandeelhouders.

Axel Springer werkt vaker met Amerikaanse uitgevers samen om hen de stap naar Europa te laten maken. Recentelijk nog werd samen met Politico.com de nieuwssite European Voice gekocht. Eerder werd met Huffington Post een samenwerking gesloten.

Business Insider werd in New York opgericht door Henry Blodget. Hij is een in de aanloop naar de dotcombubbel van begin deze eeuw een financieel analist bij zakenbank Merrill Lynch. Hij werd verdacht van fraude, maar voorkwam een celstraf door een schikking te treffen. Die verbiedt hem om nog actief te zijn op zijn oude markt. Erover schrijven mag wel, wat ertoe leidde dat hij Silicon Alley Insider begon. Die titel breidde uit tot de bredere, algemene online titel Business Insider.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond