Deel dit artikel
-

Axel Springer zet internationale classifieds apart

Uitgeverij Axel Springer brengt zijn afzonderlijke Europese classifiedsplatformen onder in een apart bedrijf en trekt een externe investeerder aan.

Portalen als Stepstone, Immonet en Seloger, die ook deels in Nederland actief zijn, worden ondergebracht in een nieuw bedrijf. Dat gaat Axel Springer Digital Classifieds heten. Dat streeft ernaar in Europa een van de grootste marktpartijen te worden met rubrieksadvertenties. Het bouwt op de fundamenten die het heeft in de banen- en huidenmarkt.

De Duitse uitgeverij is een alliantie aangegaan met de Amerikaanse investeerder General Atlantic. Dit fonds betaalt 237 miljoen euro om deel te nemen in Digital Classifieds. In ruil daarvoor krijgt het dertig procent van de aandelen.

Axel Springer houdt zeventig procent van de aandelen. De waarde van de tak met rubrieksadvertenties is bepaald op 1,25 miljard euro. Het nieuwe bedrijf is vooral sterk in Duitsland en Frankrijk. Over de groeistrategie is vooralsnog niets bekend.

De uitgeverij maakte gisteren de financiële cijfers over 2011 bekend. Daaruit komt naar voren dat de digitale omzet met 35 procent steeg tot 962 miljoen euro. Dat is drie keer meer dan de stijging die concernbreed werd geboekt. De jaarverkopen stegen met tien procent tot 3,2 miljard euro.

Voor mobiel internet hanteert de uitgever een strategie waarbij consumenten bij voorkeur moeten betalen om content tot zich te nemen. De mobiele betaalmechanismen beginnen internationaal op zijn plaats te vallen, maar zijn operationeel nog niet uitgekristalliseerd.

Foto: The Cleveland Kid (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond