Deel dit artikel
-

Axivate Capital koopt kinderkledingwinkel HappyBee.nl

Investeringsbedrijf Axivate Capital neemt kinderkledingwinkel HappyBee.nl over en voegt die toe aan zijn groeiend portfolio met webshops in dit segment.

HappyBee wordt onderdeel van Fifth Floor Fashion Group, wat ook volledig in handen is van de Amsterdamse investeerder. Hoeveel geld met de overname is gemoeid, houden de partijen voor zich. De kinderkledingwinkel heeft een omzet van meer dan een miljoen euro en behoort tot de vijf grootste van Nederland.

Directeur Erik Mulder van Fifth Floor Fashion exploiteert nu drie winkels met kinderkleding, elk met een eigen positionering en publiek. Kinderkleding Te Koop is na Kleertjes.com de nummer twee in de markt en heeft een omzet van zo’n vijf miljoen euro. De andere winkel in zijn beheer is Bulls&Birds Retail.

“We maken een substantiële groei door en ik verwacht dat dat de komende jaren wel zo zal blijven.” Dat heeft te maken met de ontwikkelingen op de retailmarkt waarbij fysieke winkels de deuren moeten sluiten. De vraag verschuift van offline naar online kanalen. Daarnaast gaat Mulder zijn technisch, logistiek en financieel platform beter exploiteren.

Het platform achter Kinderkleding Te Koop zal als fundament gaan fungeren voor andere winkels. Nieuwe winkels, zelf geopend of uit overname, worden op dat platform aangesluiten. “Aan de achterkant worden ze samengevoegd, maar aan de voorkant kun je differentiëren”, met collectie, branding en communicatie naar de klant.

Mulder schat in dat de kinderkledingwinkels via internet rond de vijftig miljoen euro omzetten.

Foto: Melissa Delzio (cc)

*) Axivate is mede-eigenaar van Emerce

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond