Deel dit artikel
-

Azerion haalt 12,5 miljoen op, overweegt beursgang

Spellenuitgever en exploitant Azerion leent 12,5 miljoen euro extra om volgend jaar zijn groeiplannen versneld uit te voeren via overnames en organische groei. Met een schuin oog kijkt de leiding naar een beursnotering.

De extra lening komt bovenop het vreemde vermogen ter waarde van zestig miljoen dat eerder al werd aangetrokken. CEO Atilla Aytekin hield afgelopen maanden een roadshow langs investeerders en merkte sterke interesse tot deelname aan de obligatielening.

“We bouwen een nieuw eocsysteem met daarin content en technologie rondom Azerion. Dat geheel zal de groei versnellen bij de Europese techbedrijven die met ons verbonden zijn.”

Concreet is Aytekins bedrijf een kleurrijke waaier van overnames en samenwerkingen. De basis ervan ligt in het samengaan van Improve Digital, gespecialiseerd in reclametechnologie, en uitgever Orange Games. Dat was in 2018. Sindsdien zijn daar bekende namen van weleer aan toegevoegd, zoals: Zoomin, Spil Games, Semilo en HiMedia en een joint-venture met Talpa Network.

In een persbericht dat Azerion vanochtend verstuurde, zegt de algemeen directeur: “We zijn bezig met het fijnslijpen van de routekaart van onze financiering voor de lange termijn.” Daarin wordt ook gesproken over een mogelijke beursgang. Het onderzoek naar die optie wordt in 2021 gedaan. Het is niet bekend wie het financiële advies levert.

De uitgever annex exploitant realiseerde in 2019 een omzet van 197 miljoen euro. Voor 2020 rekent met op een verkoopsom van 215 miljoen euro (+9%) en een winst (ebitda) van 25,5 miljoen euro, oftewel een marge van twaalf procent. Dat bedrag lag in de eerste negen maanden van 2020 op 15,5 miljoen euro. Het vierde kwartaal wordt als het traditioneel sterkste aangewezen.

Er werkt 850 man bij Azerion in 24 kantoren. Het hoofdkantoor staat in Schiphol-Rijk.

Foto: Karl Hols (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond