Deel dit artikel
-

Azerion koopt Nederlands advertentienetwerk [M]media

Media- en reclamebedrijf Azerion neemt de reclame-exploitant [M]media over en verstevigt daarmee zijn Nederlandse marktpositie.

Dat maakten de partijen vanochtend bekend zonder daarbij financiële details te geven. [M]media exploiteert zo’n honderd sites en apps die gezamenlijk maandelijks tien miljoen digitale consumenten in Nederland bereiken. Het zwaartepunt ligt in de domeinen sport, lifestyle en automotive.

Het team van Azerion krijgt er bovendien experts bij op het gebied van advertentieverkoop, SEO, branded content en socialmediamarketing.

Azerion is een Europees werkende online spellenuitgever die ook een eigen stack adtech heeft. Anders gezegd: het heeft geraffineerde technologie in huis om de advertentieruimte op zijn netwerk zelf goed te exploiteren. Daar hoeft niet per se een Google- of Facebookmotor achter.

Het bedrijf staat in Amsterdam aan de beurs genoteerd. In de eerste zes maanden van 2022 noteerde het een omzet van 198 miljoen euro en een verlies (ebitda) van 11,3 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond