Deel dit artikel
-

Azerion verkoopt zijn spellenbedrijf Youda Games

De Nederlandse uitgever van casual games Azerion verkoopt het spellenportfolio dat onder zijn Youda Games valt. Het Israëlische Playtika legt om te beginnen 81 miljoen euro op tafel.

In het koopcontract zijn verder nog voorwaarden opgenomen die de verkoopsom uiteindelijk kunnen doen oplopen tot 150 miljoen euro. Hoe beter Youda Games presteert hoe meer geld er naar Schiphol-Rijk stroomt.

De reden voor verkoop ligt in het feit dat Azerion zich meer wil profileren als reclamebedrijf dan als uitgever van spellen. Hiertoe deed het verscheidene overnames, bijvoorbeeld voor in-app advertising. Het heeft eigen technologie, eigen verkoopteams en werkt voor de content samen met partners. Zo legt Chief Revenue Officer Sebastiaan Moesman uit in een persbericht (PDF).

De basis voor Azerion werd in 2018 gelegd met de fusie van reclamebedrijf Improve Digital met Orange Games, een Nederlandse maker van casual games. Later werd daar bijvoorbeel het ooit beroemde spellenbedrijf Spil Games aan toegevoegd en oude bekende namen als HiMedia en Zoomin.

Azerion ging eind 2021 via een spac-constructie naar de beurs.

Topman Atilla Aytekin is in maart 2021 tijdelijk teruggetreden uit de dagelijkse leiding omdat toezichthouder AFM onregelmatigheden onderzoekt in de handel in aandelen van het bedrijf.

Spellenuitgever Playtika is een beursgenoteerd bedrijf dat is opgericht in 2010. In de eerste drie maanden van 2023 boekte het een omzet van 656 miljoen dollar en een nettowinst van 81 miljoen. Azerion noteerde over heel 2022 een omzet van 453 miljoen euro.

Foto: wrachmanto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond