Deel dit artikel
-

‘Bad guy’ MP3.com slaat terug

MP3.com is het zat. Door de Recording Industry Association of America ( RIAA ), een belangenorganisatie, is de muzieksite tijdenlang afgeschilderd als een 'bad guy'. Dat resulteerde in een rechtzaak waarin MP3.com ervan wordt beschuldigd piraterij en illegale muziek te bevorderen. Gisteren antwoordde de site door de RIAA op haar beurt voor de rechter te slepen.

'We kunnen de praktijken van de RIAA niet langer tolereren. Zij achtervolgen ons op een kwalijke en agressieve manier', sprak Michael Robertson, CEO van MP3.com in een officiële verklaring. Toch lijkt zijn actie een wilde slag in de lucht. Een maand geleden klaagde de RIAA de site aan; met de nieuwe dienst MyMP3.com, waarmee gebruikers hun cd-collectie op het web kunnen bewaren, zouden copyrights heel gemakkelijk te ontlopen zijn.
De RIAA zal echter weinig moeite hebben om aan te tonen dat de dienst inderdaad wel een paar gaten kent, en dat verzwakt de positie van MP3.com. Bovendien zou de site een illegale fonotheek van 40.000 cd's hebben samengesteld.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!