Deel dit artikel
-

Cloud zorgt voor groei Baidu

De Chinese zoekmachine Baidu zette in heel 2020 16,4 miljard dollar om met een bedrijfsresultaat van 4,2 miljard. In het vierde kwartaal kwam de omzet 6 procent hoger uit op 3,5 miljard dollar, maar er zit nauwelijks nog groei in de kernactiviteiten die 2,9 miljard opbrachten.

De onderneming moet het meer hebben van andere activiteiten. Baidu AI cloud groeide 67 procent. Het Open AI Platform telt inmiddels 2,6 miljoen ontwikkelaars.

Baidu experimenteert ook in toenemende mate met robottax’s en bussen. Die hebben al 210.000 ritten gemaakt. Het bedrijf heeft rijvergunningen in China en Californië.

Het bedrijf is verder een strategische samenwerking aangegaan met automaker Zhejiang Geely Holding Group, eigenaar van de merken Volvo en Geely Auto, voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.

De Baidu App heeft inmiddels 544 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het aantal abonnees van de videodienst iQIYI (vergelijkbaar met Netflix) bedraagt 101 miljoen. Dat zijn er 3,1 miljoen minder dan een kwartaal eerder.

De slimme assistent DuerOS krijgt maandelijks 6,2 miljard verzoeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond