Deel dit artikel
-

Herstel voor internetreus Baidu

Internetreus Baidu lijkt zich goed te herstellen na een dip eerder dit jaar. Weliswaar was er nog steeds een verlies van 892 miljoen dollar, maar de omzet steeg naar 3,9 miljard.

Het jaar begon voor Baidu niet goed. Over het eerste kwartaal leed het internetbedrijf zijn eerste nettoverlies sinds 2005.

Baidus app combineert zoeken, nieuws en video en telt 189 miljoen gebruikers, 25 procent meer dan een jaar geleden. Het nieuwsonderdeel Baijiahao telt 2,4 miljoen deelnemende uitgevers.

Baidu boekt de laatste tijd ook succes met DuerOS. De spraakassistent verwerkte in het kwartaal 4,2 miljard verzoeken per maand.

In september startte Baidu zijn robotaxi experiment. De vloot bestaat uit 45 autonome auto’s en het bedrijf krijgt steeds meer vergunningen.

Het Chinese bedrijf, eigenaar van videoplatform iQiyi, heeft vooral last van nieuwe spelers als TikTik van ByteDance. Toch steeg het aantal videogebruikers nog met 31 procent.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

Een lezer

Die 892 miljoen verlies is volgens inclusief een eenmalige afschrijving van 1,2 mlrd op een investering die ze in 2015 in trip hadden gedaan.

Puur operationeel dus aanzienlijk positief resultaat lijkt het.

en de videodienst van Bytedance is TikTok, toch?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond