Deel dit artikel
-

Baidu met omzetwaarschuwing vanwege coronavirus

De Chinese zoekmachine Baidu heeft een omzetwaarschuwing afgegeven. Het bedrijf houdt rekening met 13 procent minder omzet als gevolg van de coronacrisis.

Het bedrijf merkt dat er minder advertenties worden verkocht, 10 tot 18 procent. Die advertentie-omzet vormen de belangrijkste inkomsten voor de onderneming, die in China dezelfde status heeft als Google.

Baidu gaat nu uit van 3,3 miljard dollar in het eerste kwartaal. Wel houdt het bedrijf rekening met herstel later dit jaar.

Baidu maakte donderdag zijn kwartaalcijfers bekend. De omzet steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 6 procent en vooral videodienst iQIYI zorgde voor meer inkomsten. De Baidu app groeide 21 procent naar 195 miljoen gebruikers. DuerOS, het spraakplatform van Baidu, passeerde 5 miljard verzoeken.

Beleggers maken zich zorgen over de gevolgen van COVID-19. De Amerikaanse Nasdaq-index en Dow Jones sloten donderdag respectievelijk 4,6 procent en 4,4 procent lager: de slechtste dag sinds augustus 2011. Vooral Apple en Microsoft kregen klappen. Beide bedrijven hebben aangegeven dat ze hinder ondervinden van het virus.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond