Deel dit artikel
-

Ballmer: de tijd is rijp voor een deal met Yahoo

Als er dan toch nog een overeenkomst gesloten moet worden tussen Yahoo en Microsoft, dan is dit het uitgelezen moment nu beide bedrijven in een overgangsfase zitten op managementniveau.

Microsoft heeft Qi Lu aangenomen, voormalig topman bij Yahoo op het gebied van search, en Yahoo zoekt naar een opvolger van bestuursvoorzitter Jerry Yang. Dit zou een een goed moment zijn om nader tot elkaar te komen voor een pact.

Dat zegt Microsofts Steve Ballmer tegen de Financial Times, bijna een jaar nadat de MicroHoo-soap van start ging.

Een volledige overname wees Balmer al eerder van de hand. Een samenwerking op het gebied van search daarentegen ziet de topman van Microsoft nog steeds zitten. Als het even kan nog voor er een opvolger is gevonden voor Yang is de wens van Ballmer.

Begin 2008 brengt Microsoft een bod uit van 44,6 miljard dollar. Dit overnamebod wordt afgewezen: het is een ‘inadequaat bod’, meent het bestuur van Yahoo.

Deel dit bericht

7 Reacties

rq

Voor 44 miljoen komt Balmer zijn bed niet uit.

lex

Haha als Balmer $44 miljoen heeft geboden dan hadden ze mij wel even moegen bellen want ik betaal het dubbele!

jeroen

Die Ballmer is ook net een klein kind: "Ik wil Yahoohoo!!! Ikke wil Yahoohoohooooo!". Elke keer weer komt hij erop terug. Hij blijft maar janken als een klein kind, omdat hij weet dat de hele wereld een betere zoekmachine heeft dan hij.

Steve

Die Jeroen is ook net een klein kind! Beetje huilen omdat hij zelf geen bod van 44miljoen kan uitbrengen en heel jaloers tegen de o zo succesvolle Ballmer aantrappen.  De hele wereld heeft inderdaad een betere zoekmachine, maar dat is naar mijn mening toch echt niet yahoo. Ik vind je reactie eigenlijk nergens op slaan, als dat Ballmers drijfveer was geweest dan had hij wel geprobeerd Google over te nemen. Als dat het geval was geweest, dan had je een punt. Nu, absoluut niet.

Nico Schaarman

Het bod was $ 44 miljard en NIET $ 44 miljoen.

Ronald

@NIco: Inderdaad!@ All: LEZEN!!!! Moeilijk he.

Teun

ik ben wel benieuwd of Yahoo! uberhaupt overgenomen wilt worden. Wat zou het aandeel Yahoo! dan moeten doen op de NASDAQ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond