Deel dit artikel
-

BALR. begint social commerce op Instagram

Modemerk BALR. zet op de Amerikaanse markt in op ‘Checkout on Instagram’, een vorm van e-commerce waarbij de koper het sociale netwerk niet eens hoeft te verlaten om te shoppen.

Eind vorige week kondigde BALR. de noviteit aan. “En mooie stap in de richting van frictieloze social commerce”, aldus directeur Juul Manders.

In een persbericht legt Manders uit wat hem nog meer aanspreekt van de commerciële features die Nederland nog niet kent.

“Zo kunnen influencers die ge-whitelist zijn direct naar de checkout linken, kun je direct shopping advertenties plaatsen die naar het product leiden en speciale productlanceringen opzetten. Een andere mooie bijkomstigheid is ’shopping from creators’. Hier kan de consument een outfit van een influencer in één keer shoppen en kun je als merk dus ook direct zien of een betaalde samenwerking de investering terugverdient. Daarnaast kun je tijdens een live sessie op Instagram ook de items die je daar ziet direct in je digitale shopping basket plaatsen.”

Alexander Graf, directeur van het Duitse bedrijf Spryker, omschreef deze vorm van e-commerce vorige week op Emerce eDay als de toekomst. “Messenger commerce is puur en per definitie persoonlijk. Je kunt de content met AI honderd procent cureren.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond