Deel dit artikel
-

Ban Instagram raakt Russische ondernemers

Met het verbannen van Instagram raakt Rusland ook veel kleine Russische ondernemers, zo schrijft The Moscow Times. Het platform is sinds maandag in Rusland niet meer bereikbaar.

De ondernemers vertellen de krant dat er niet echt een alternatief is voor Instagram. ‘De andere platforms vragen allemaal geld, of zijn niet erg goed’.

Instagram telde maar liefst 60 miljoen gebruikers in het land, volgens het analist Statista, ongeveer 40 procent van de Russische bevolking.

Omdat de app deels de Russische sociale mediadiensten zoals VKontakte en Odnoklassniki heeft vervangen, hebben Russische beroemdheden in veel gevallen heel veel volgers via Instagram opgebouwd. Die zijn ze voorlopig kwijt.

Maar voor kleine Russische bedrijven en zzp’ers is de blokkade een regelrechte ramp. Zij gebruikten Instagram voor marketing, promoties en het ontvangen van bestellingen.

Hoewel Instagram waarschijnlijk toegankelijk zal blijven in Rusland met behulp van een VPN (virtual private network), is het onwaarschijnlijk dat veel Russen VPN’s installeren. Daarvoor moet vaak betaald worden.

De zakelijke activiteiten zullen mogelijk tijdelijk worden overgeheveld naar verschillende platforms, waaronder Telegram en VKontakte, de Russische Facebook.

Het Russische dienstenportaal Gosuslugi heeft Instagram-gebruikers aangeraden om terug te keren naar sociale netwerken van Russische oorsprong.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond