Deel dit artikel
-

Banen weg bij Bijenkorf, nadruk meer op online

De Bijenkorf heeft en adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad voor het aanpassen van de organisatie op het hoofdkantoor. Daar zullen 35 arbeidsplaatsen van de 450 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

In de winkels zijn de besparingen in het begin van de COVID-19 crisis reeds in gang gezet door de reductie van uren in flexibele en bepaalde tijd contracten. Daarbij zijn geen gedwongen ontslagen  gevallen. In totaal zal het in 2020 naar verwachting gaan om circa 190 van de 2200 arbeidsplaatsen.

Sinds het uitbreken van COVID-19 crisis is het online winkelen bij de Bijenkorf hard gegroeid. Het afgelopen half jaar groeide de omzet met tientallen procenten. Dit betreft de online groei in zowel Nederland als ook in België en Duitsland. Een groot deel van de (Nederlandse) klanten geeft aan dat online winkelen op dit moment de voorkeur heeft.

Daarom wil de Bijenkorf besloten extra investeren in mensen en middelen om de al sterke online positie in Nederland en België versneld uit te bouwen. Daarnaast zal in september de Franstalige webwinkel in Wallonië worden gelanceerd en later dit jaar zal de Bijenkorf zijn digitale winkel ook in Frankrijk openen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond