Deel dit artikel
-

Banner krijgt eenmalig podium bij SpinAwards

Het inzenden voor de alweer twintigste editie van de SpinAwards is donderdag van start gegaan. Dit jaar zijn er twee nieuwe categorieën in het leven geroepen, Artificial intelligence en AR&VR. De oercategorie Banner komt eenmalig terug.

In 1998 werden de SpinAwards voor het eerst uitgereikt en de twee klassiekers qua categorie waren toen ‘Website’ en ‘Banner’. Anno 2018 reikt de SpinAwards na al die jaren nog steeds prijzen uit in de categorie Website, maar de andere categorie verdween van het toneel.

De SpinAwards is de prijs voor meest creatieve online reclame in Nederland. Onder meer bureaus, opdrachtgevers, start-ups en productiebedrijven kunnen hun beste digitale werk inzenden.

De categorieën bij de SpinAwards zijn elk jaar in beweging. Steeds meer bedrijven passen bijvoorbeeld Artificial Intelligence toe en dus worden dit jaar ook AI-toepassingen onder de loep genomen. De toepassing moet wel de mogelijkheid hebben om zelfstandig te leren en beslissingen te nemen.

De andere nieuwkomer is AR&VR. Hierbij gaat het om concepten die Augmented en Virtual Reality gebruiken om een verhaal te vertellen, te overtuigen of te leren. Dit kan op ieder platform ingezet worden en de techniek moet leidend zijn voor het idee. Deze categorie vervangt de categorie Next TV&Film.

Projecten kunnen worden ingezonden tot en met 28 februari 2018 via spinawards.nl. Alle genomineerden krijgen tijdens de Inspiration Day op 29 maart de kans het werk persoonlijk toe te lichten aan de jury. De winnaars worden bekend gemaakt op de SpinAwards Night op woensdag 25 april en na de uitreiking volgt het SpinAwards Night-feest.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond