Deel dit artikel
-

Barbara Kathmann (PvdA) uitgeroepen tot Meest Digibewuste Kamerlid van 2023

Barbara Kathmann is uitgeroepen tot het Meest Digibewuste Kamerlid van 2023. Dat maakte juryvoorzitter Tineke Netelenbos gisteren bekend tijdens het 25e ECP Jaarfestival in Den Haag.

Volgens de jury ‘heeft Kathmann zich al vanaf de start van de vaste Kamercommissie voor Digitale Zaken laten zien als een betrokken en bevlogen lid, met veel kennis van zaken over tal van digitale thema’s.’ Andere genomineerden waren Hawre Rahimi (VVD), Hind Dekker-Abdulaziz (D66) en Queeny Rajkowski (VVD).

Er zijn te weinig Kamerleden die zorgen voor een diepgaand debat over de verschillende aspecten van digitalisering. Om die reden organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving sinds 2021 de verkiezing voor ‘Meest Digibewuste Kamerlid’ in samenwerking met de Digitale Binnenhof Academy.

De jury koos Barbara Kathmann als Meest Digibewuste Kamerlid om haar brede kennis. Daarnaast spreekt ze zich nadrukkelijk uit voor het belang van digitalisering voor de verduurzaming van de Nederlandse economie. Haar motie voor een integraal plan voor duurzame digitalisering zette twee onderzoeken in gang, enerzijds naar de impact van digitalisering op het klimaat en anderzijds de bijdrage van digitalisering aan de Nederlandse verduurzamingsopgave. Daarmee toont ze aan dat ze oog heeft voor beide kanten van die ontwikkeling.

De genomineerde Kamerleden gingen ‘s middags tijdens het Politiek Café van het ECP Jaarfestival in op de verschillende oproepen met betrekking tot digitalisering voor het nieuwe kabinet. ECP deelde de visie van enkele IT branches. De stem van de kiezer werd vertegenwoordigd door Rudy van Belkom, de ontwikkelaar van de Technologie Kieswijzer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond