Deel dit artikel
-

Barbara Wolfensberger leidt handelsmissie SXSW 2023

Barbera Wolfensberger, Directeur-Generaal Cultuur en Media bij de Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is benoemd tot missieleider van de handels- en inspiratiemissie van New Dutch Wave (NDW) en CreativeNL naar South by Southwest (SXSW) 2023 in Austin, Texas.

New Dutch Wave organiseert een inspiratiemissie met netwerk tour van 9 tot en met 13 maart tijdens SXSW. Het doel hiervan is de internationale samenwerking en innovatie in de Nederlandse creatieve sector te versnellen. Het is de zesde keer dat NDW en CreativeNL naar SXSW gaan.

SXSW is een internationaal podium waar kunstenaars, ontwerpers, mediamakers, muzikanten, onderzoekers, startups, mkb’s, corporates, bestuurders en investeerders samen komen.

Tijdens dit evenement organiseert NDW een aantal events in het Innovation Bridge Europe huis op het SXSW-terrein gericht op maatschappelijke, duurzame en interactieve onderwerpen. Er zijn matchmaking- en inspiratiesessies, founder lunches, speeddatings, round tables en een startup programma gepland.

Wolfensberger benadrukt dat de handelsmissie naar SXSW een uitgelezen kans biedt om de Nederlandse creatieve industrie in de schijnwerpers te zetten: ‘Nederland is een klein land, maar onze creatieve professionals dragen steeds meer bij aan oplossingen voor urgente opgaven zoals energietransitie, klimaatcrisis en verstedelijking. Op een internationaal podium zoals SXSW kunnen we laten zien wat onze creatieve industrie aan innovatiekracht te bieden heeft.’

De Nederlandse sprekers, artiesten en kunstenaars die op het podium staan zijn onder andere: Boyan Slat (Ocean Cleanup), The Vices, Iguana Death Cult en Personal Trainer. Kunstinstallaties zijn er van Dropstuff en Polymorf.

Organisaties die al bevestigd hebben deel te nemen aan de handelsmissie zijn: Dutch Digital Design, Ministerie van OCW, Gemeente Amsterdam, IDEA, Booz Event Design, International Orange, Ppeople, Artifex, The Hospitality Group, We Are Live, Obsession, The Food Line-up, Act Now, RauwCC, InHolland, Dutch Games Association en Soda.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond