Deel dit artikel
-

‘Barclays per ongeluk de grootste aandeelhouder van Ziggo’

De Britse bank Barclays zit opgescheept met een belang van 14 procent, oftewel 28,5 miljoen aandelen, in kabelaar Ziggo. De bank had dat aandeel namens investeerders Warburg Pincus en Cinven vorige week willen verkopen, maar heeft geen kopers kunnen vinden. Daarmee is de bank ‘per ongeluk’ voor 713 miljoen euro de grootste aandeelhouder van Ziggo geworden.  

De Britse krant The Guardian heeft details over de mislukte plaatsing van aandelen die vrijdag reeds mondjesmaat door de Nederlandse financiële pers werd gemeld. Barclays had een garantie afgegeven voor de verkoop van 25 euro per aandeel, waardoor men nu tegen wil en dank aandeelhouder van het kabeldrijf is geworden. Meerdere banken hadden de verkoop willen organiseren, maar Barclays bood de hoogste prijs.

De verkoop zou zijn mislukt omdat Ziggo momenteel minder aantrekkelijk is voor beleggers. Het aandeel leek even gewild door geruchten van een overname door UPC-moederbedrijf Liberty Global, maar die hoop vervloog na de acquisitie van het Britse kabelbedrijf Virgin Media begin deze maand.

Afgelopen week kondigde Ziggo aan een kredietfaciliteit van achthonderd miljoen euro te hebben afgesloten in twee gelijke delen. Maandag gaf Ziggo ook al aan de mogelijkheden voor verdere herfinanciering tegen gunstiger voorwaarden te onderzoeken, waarbij een transactie op de kapitaalmarkten niet werd uitgesloten.

Het is niet de eerste mislukte zogenoemde block sale van aandelen. HSBC ging voor 410 miljoen euro het schip in met de verkoop van aandelen van het Spaanse IT bedrijf Amadeus. Dat belang werd namens Lufhansa en Air-France KLM verkocht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond