Deel dit artikel
-

Barqo is eTravel start-up 2017

Botenverhuurplatform Barqo is uitgeroepen tot eTravel start-up 2017 en liet concurrenten Bebsy en ParkFlyRent daarmee achter zich. Oprichter Floris van Hoogenhuyze van Barqo wist de dragon’s den te overtuigen van het concept, de aanpak en de internationale schaalbaarheid daarvan. 

Atilay Uslu (Corendon), Jolanda Degen (Otravo) en Johan van Mil (Peak Capital) onderwierpen de drie kanshebbers na een pitch van een minuut aan een vragenvuur. Publieksfavoriet was ParkFlyRent, waarmee reizigers gratis hun auto kunnen parkeren op Schiphol of Eindhoven Airport en een extraatje kunnen verdienen als die auto wordt verhuurd gedurende hun afwezigheid. Bebsy is een dynamic packaging platform dat de concurrentie aan wil gaan met massatouroperators.

Winnaar Barqo werd in 2014 opgericht en biedt ruim 8000 boten aan. Naast het (ver)huren van boten van privé-eigenaren in Nederland biedt Barqo sinds januari ook bootvakanties in het buitenland aan. Op het platform zijn motorkruisers en zeiljachten, met en zonder kapitein, te boeken in landen in en rond het Middellandse Zeegebied: Spanje, Zuid-Frankrijk, Italië, Kroatië en Griekenland.

Van Hoogenhuyze vertelde dat er door middel van crowdfunding net 435.000 euro is opgehaald, dat zal worden gestoken in marketing om dit jaar tractie te verkrijgen. Verder staat er een samenwerking met Skyscanner op de planning, zodat reizigers niet alleen de boot maar ook de vliegreis ernaartoe op het platform kunnen boeken.

 

Deel dit bericht

9 Reacties

Ro

Gefeliciteerd! Zou wel chique zijn als ze hier nog even op reageren: https://www.emerce.nl/nieuws/botendeelplatform-barqo-haalt-crowdfunding-ruim-vier-ton

Floris van Hoogenhuyze - Barqo

Dank!

Jouw reactie op 15 juni was mij ontschoten. Zojuist heb ik jou beantwoord en hoop ik dat alles duidelijk is. Cheers.

Dave

Floris,
Je kan zeker heel goed mensen overtuigen, maar ik zie die internationale schaalbaarheid niet. Barqo.be, Barqo.de, Barqo.fr, Barqo.es werken allemaal niet. Er zijn er zelfs nog een aantal domeinnamen in Europa te koop. Hoe wil je dan deze Internationale uitbreiding gaan aanpakken. Even iets roepen was zo gebeurd, maar wat dan, horen we over 3 jaar nog wat van Barqo?

Floris van Hoogenhuyze - Barqo

Hi Dave,

Thnx. Alle domeinnamen die jij noemt zijn in ons bezit. Sterker nog, wij hebben al ruim een jaar net iets meer dan 100 domeinnamen in ons bezit die allemaal betrekking hebben tot onze huidige en toekomstige activiteiten. Deze gaan wij einde vh jaar doorverwijzen. Uiteraard zullen er vast nog een aantal domeinnamen zijn die wij niet in bezit hebben.

Wij richten ons komend jaar uitsluitend op de Nederlandse gebruiker en daarom zijn wij tevreden met de huidige extensies. Eerst willen wij ons in Nederland 100% bewijzen voordat we de stap naar het buitenland maken.

En no worries… over 3 jaar kan jij gewoon nog via barqo jouw boot boeken in binnen- en buitenland;)

Gr. Floris van Hoogenhuyze

van Deurzen

Bijzonder… Barqo bestaat 3 jaar en is start-up voor 2017? Ik zou toch zeggen dat het na 3 jaar al lang niet meer een start-up is. Een bedrijf gestart in 2016 of 2017 is een start-up.

Gerrie Brand

Beste Van Deurzen,

Hartelijk dank voor je reactie. We hebben de grens op 2014 gesteld, dus maximaal 3,5 jaar bezig. Dat is wellicht arbitrair, want een echte definitie van een start-up is er niet.

Met vriendelijke groet,
Gerrie Brand/Emerce

Willem Guensberg - Peakfijn

Hoop zure mensen hier! Dat ben je als ondernemer wel gewend (helaas), getuige de stijlvolle reacties vanuit Barqo. Lieve mensen, probeer eerst zelf eens iets te bereiken in plaats van direct ongefundeerde kritiek te geven. Barqo doet het nu al een paar jaar hartstikke goed – voldoet duidelijk aan een vraag. Gewoon doorgaan met opschudden mannen! ?

Joeroen - Bebsy

Floris, gefeliciteerd kerel. Je mag trots zijn op je bedrijf. En inderdaad 100% eens met Willem Guensberg.

Gr
Joeroen Helder

Floris van Hoogenhuyze - Barqo

Thnx Willem en Joeroen:)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond