Deel dit artikel
-

Bas Eenhoorn wordt Nationaal Commissaris Digitale Overheid

Bas Eenhoorn is benoemd tot Nationaal Commissaris Digitale Overheid. Als overheidsbrede regisseur gaat hij een programma opstellen dat wordt uitgevoerd door alle overheden gericht op het ‘leggen van een overheidsbrede infrastructurele basis voor een digitale overheid voor nu en in de toekomst’. De benoeming geldt voor vier jaar.

De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, minister Kamp van Economische Zaken en minister Blok voor Wonen en Rijksdienst.

Nederland steunt al in hoge mate op digitale voorzieningen, zo ook de overheid. De Digitale Overheid moet staan voor een betere (digitale) dienstverlening van de overheid aan burgers en bedrijven.

De NCDO heeft onder meer de opdracht om een passend governance- en financieringsarrangement tussen medeoverheden, uitvoeringsorganisaties en het Rijk in te richten. Daartoe brengt hij als regisseur de medeoverheden, uitvoeringsorganisaties en het Rijk bij elkaar om zodoende één digitale infrastructuur te creëren.

Eenhoorn (1946) studeerde geografie aan Rijksuniversiteit Groningen en was twintig jaar burgemeester. In 1996 stapte hij over naar het bedrijfsleven; eerst als partner van Ernst & Young, vervolgens als vicepresident bij Capgemini. In deze functies hield hij zich onder andere bezig met digitaliseringsvraagstukken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond