Deel dit artikel
-

Bax Music zoekt franchisenemers

Bax Music wil op meer plaatsen in Nederland fysieke locaties hebben. Daarvoor omarmt het bedrijf uit Goes het franchisemodel.

Op zijn site roept Bax Music, of ook wel: Bax Shop, belangstellende ondernemers op zich te melden. Onder niet nader bekendgemaakte voorwaarden kunnen deze ondernemers hun eigen fysieke filiaal van Bax Music openen.

De nieuwe filialen zouden niet de eerste winkels van Bax zijn, want het bedrijf heeft al fysieke zaken in Goes, Rotterdam, Antwerpen en Amsterdam. Wel zouden het de eerste zaken zijn die het bedrijf niet zelf exploiteert, maar dat uitbesteedt aan een derde partij.

Wellicht had het franchisemodel nog uitkomst geboden voor bijvoorbeeld muziekwinkel Keymusic. Dat bedrijf maakt echter een doorstart onder andere vleugels. Bax had geen interesse in de failliete boedel van de Nederlandse tak. Voor andere muziekwinkels, vooral die zonder online verkoopativiteiten, kan het franchisemodel wel interessant zijn.

Foto: Shawn Nystrand (cc)

Deel dit bericht

3 Reacties

Ad

Nouuuuuuu…. NEE!!!

Edwin - Blijwin

Zou mooi zijn als hierdoor meer BAX vestigingen komen. Ben wel benieuwd of de huidig fysieke locaties van Bax winstgevend draaien.

Ad

Nou Edwin, een franchise onderneming starten in deze tijd met de huidige personeelstekorten in combinatie met de slechte reputatie van Bax als werkgever lijkt mij dit idee niet te gaan werken!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond