Deel dit artikel
-

Bax-Shop rolt verder uit in Europa

Online muziekwinkel Bax-Shop lanceerde net zijn Duitse webwinkel en wil dit jaar nog een aantal landen ontsluiten. De voorbereidingen lopen al om uiteindelijk, vanuit Goes, een van de grootste shops in zijn soort in Europa te worden.

Afgelopen weekend ging de Duitse versie van Bax-Shop live, over een paar maanden volgt Engeland en daarna onder meer Scandinavië en Italië. De groei wordt uit eigen middelen gefinancierd.

Vast staat dat de Zeeuwse webwinkel grote stappen zet. Dat blijkt alleen al uit de jaarcijfers die eerder deze week werden gepubliceerd. De omzet groeide met 62 procent tot 50,3 miljoen euro. Dat komt mede door de opening in Frankrijk. “Maar ook door het uitmuntende serviceniveau dat we nastreven. De helpdesk is zeven dagen per week bezet, we kunnen op de dag van bestellingen leveren en bieden bijvoorbeeld de optie om aankopen nog na zestig dagen te retourneren.”

De Buitenlandse activiteiten zijn nu goed voor twintig procent van de omzet. Dat aandeel zal voor dit jaar aanmerkelijk groeien. Exacte verwachtingen spreekt Van de Wiel echter niet uit.

“Om de paar maanden gaan we shops lanceren. De voorbereiding van een lokale opening heeft een gemiddelde doorlooptijd van negen maanden. We doen alles in huis, van klantenservice tot IT tot marketing.” Ook de distributie gebeurt vanuit Goes. Duitse klanten die voor 13.00 uur bestellen, kunnen daardoor hun order de volgende dag nog ontvangen.

Het verschil met de Europese concurrentie is dat Bax-Shop naar eigen zeggen een efficiënte organisatie heeft die let op de snelheid van leveren. De ingebruikname van een nieuwe sorteermachine, in maart, moet de pas er in houden en het bedrijf voorbereiden op verdere expansie.

Flickr: Karl Hab (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

Henk de Vries

Efficiënte organisatie??? Jochanan ga je schamen!!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond