Deel dit artikel
-

BBC Online over op Amazon Web Services

De Engelse publieke omroep BBC rondt een meerjarig project af waarbij het voor zijn IT-infrastructuur is overgestapt op Amazon Web Services (AWS).

In de eerste van een reeks artikelen maakt het hoofd Architectuuur Matthew Clark van BBC Online zijn publiek deelgenoot van het overgangsproces.

Transitie naar een cloudomgeving was niet het doel. Het doel was om alle BBC-sites en de techniek erachter aan te passen aan de eisen van nu en de vereisten voor de toekomst. De digitale omroep moet betrouwbaar zijn op schaal. En dat geldt voor alle uitingen, van web en app tot streaming en podcasts.

Waar Clark mee werkte was een IT-omgeving van tien jaar oud. Die draaide in twee datacentra in Londen. Achter de schermen werd PHP gesproken. Met de transitie naar Amazons cloudomgeving is de omroep gaan werken met het DevOps-model en het React framework.

“Streven naar perfectie maakt het verleidelijker om de meest geraffineerde technieken te kiezen en niet de simpelste. We moesten dat voorkomen om kwaliteit en snelheid in het proces te leveren.”

Dit soort veranderingsprojecten wordt vaak vanuit techniek gestuurd. De BBC echter benoemde twee elementen expliciet als kernprincipes bij het herontwerp: Breek technische silo’s af door cultuur en communicatie. Clark: “We moesten meer samenwerken dan ooit. Anders zouden we iets maken dat minder is de som van de delen.”

Een abstracte weergave van hoe BBC-sites in de nieuwe opzet werken:

Foto: David Carroll (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond