Deel dit artikel
-

BCC gaat winkels verkleinen, meer adviseren

Winkelketen BCC gaat zijn grote winkels sluiten. Zeker dertig winkels worden. verkleind. Dat vertelde CEO Caspar Klinkhamer op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht.

De elektronicawinkel gaat zijn winkels anders inrichten. Het bedrijf gaat tafels in zijn vestigingen plaatsen om met klanten in gesprek te gaan om zal de long tail te ontsluiten. “Heel veel producten op dure vierkante meters in een kansloze propositie.”

Toekomstige succesvolle winkels zijn volgens Klinkhamer omnichannelspecialisten, niet hele grote bakken met long tail assortiment.

BCC wordt hiertoe gedwongen door hogere kosten als gevolg van de inflatie, waardoor lonen en vooral huren omhoog gaan. “We hebben sinds kort te maken met flinke energiekosten. Verhuurders doen maar weinig aan duurzaamheid,” zegt Klinkhamer.

Alleen al om die reden wil BCC geen winkels meer van 2000 vierkante meter. “We willen naar gemiddeld 800 vierkante meter. Daardoor hopen we te kosten te besparen.”

Toch blijft Klinkhamer geloven in ‘local heroes’. “De toegevoegde waarde die wij kunnen bieden is deskundigheid. We kunnen klanten de beste producten adviseren.” Producten die niet meteen hoeven te worden meegenomen, maar aan huis geleverd worden.

Eerder dit jaar gaf Klinkhamer nog aan dat het aantal winkels niet zou worden verminderd. Juist als het hele landschap vol op e-commerce duikt, wordt het hebben van een landelijk dekkend winkelnetwerk uniek, was toen Klinkhamers analyse.

Mirage, het bedrijf waar BCC samen met onder meer Blokker en Intertoys onder valt, heeft in totaal 600 locaties.

BBC wil de klanten ook meer gaan helpen met de installatie van elektronica, waaronder zonnepanelen. Ook gaan het bedrijf adviseren over isolatie. Duurzaamheid zal ook in de winkel aandacht krijgen. “We leiden onze mensen ook als eerstelijnshulp, die klanten naar professionals kunnen doorsturen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond