Deel dit artikel
-

BCD Travel: 27,1 miljard omzet

BCD Travel heeft in 2018 een omzet van 27,1 miljard dollar gerealiseerd, een stijging van 6 procent. Over winstcijfers doet de wereldwijde zakenreisagent geen mededelingen. Wel laat BCD Travel weten dat de groei mede komt doordat meer dan 40 procent van de EBITDA in technologie en infrastructuur is geïnvesteerd.

Een groot deel van die investering gaat naar de digitale platformen van BCD, zoals DecisionSource, een business intelligenceplatform voor travelmanagers, en TripSource, een reismanagementplatform.

In 2018 breidde BCD de mogelijkheden uit voor mobiele boekingen via TripSourceGo. Daarmee kunnen zakenreizigers via TripSource zelf hotels en vluchten zoeken en boeken. Verder voegde het bedrijf nieuwe functies toe aan TripSource, zoals spraakbesturing, het opslaan van kwitanties, biometrische identificatie en een ‘I’m safe’ button waarmee reizigers zich kunnen melden in een noodsituatie. In 2018 lanceerde BCD ook SolutionSource, een marktplaats die klanten toegang biedt tot technologische reisoplossingen van externe partners.

BCD blijft, als onderdeel van haar groeistrategie, investeren in opkomende markten. In 2018 nam de zakenreisorganisatie een meerderheidsbelang in haar operationele activiteiten in Colombia. Onlangs nog werd de uitbreiding van BCD’s internationale netwerk in Zuid-Afrika aangekondigd.

Deel dit bericht

2 Reacties

Pim

Wat een rare kop bij dit bericht; ‘BCD Travel: 1 miljard omzet’. Terwijl de eerste zin van dit artikel is; ‘BCD Travel heeft in 2018 een omzet van 27,1 miljard dollar gerealiseerd, een stijging van 6 procent.’.
Even scherp blijven ! 🙂

Gerrie Brand

Dank voor het aanscherpen, Pim! Is aangepast.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond