Deel dit artikel
-

BCD Travel koopt boedel Amerikaanse startup

Het Nederlandse internationale zakelijke reisbedrijf BCD Travel heeft GetGoing uit San Francisco overgenomen voor een onbekend bedrag.

De overname omvat voornamelijk de technologie van GetGoing, maar er gaat ook een deel van het personeelsbestand mee: het managementteam uit de VS en de digitale bouwers in Oekraïne.

Ondanks de financiële ondersteuning van bekende namen als DST en Y Combinator heeft GetGoing zijn initiële belofte van vier jaar geleden niet waargemaakt. Afgelopen tijd veranderde het zijn bedrijfsmodel van b2c naar b2b en wordt nu gewaardeerd om zijn user interface en API-technologie.

BCD Travel koopt namelijk activa waarmee zakelijke reisagenten hotelkamers kunnen boeken die niet toegankelijk zijn in de gangbare mondiale distributiesystemen. Die technologie is de motor achter BCD’s TripSource Hotels.

BCD Travel is onderdeel van BCD Group, waar ook Travix (CheapTickets, Vliegwinkel, BudgetAir, Flugladen en Vayama), Park ’N Fly, Parkmobile International en AERTrade International order vallen. Het concern van John Fentener van Vlissingen heeft een omzet van ruim 25 miljard dollar.

Foto: Wilson Hui (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

James Wilrome

Well done kakkies!

GetGoing’s tech is quite amazing.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond