Deel dit artikel
-

BeBook gered door BAS Group

De producten onder de naam BeBook van Endless Ideas worden overgenomen door BAS Group, eigenaar van de winkelketens Dixons, MyCom en Dynabyte.

Emerce meldde begin januari als eerste dat het bedrijf achter de BeBook Endless Ideas failliet uit Utrecht was gegaan. Die onderneming wordt niet overgenomen, maar de activiteiten worden wel gered.

BAS Group lijkt vooral geïnteresseerd in de producten van het bedrijf die naar verluidt op zich goed liepen. Endless Ideas ontwikkelde onder de BeBook-vlag aanvankelijk alleen e-readers. In 2009 nam BeBook het op tegen de Kindle van Amazon. Een tweede versie werd dat jaar op de CeBIT beurs in Hannover getoond. De BeBook Live werd de eerste tablet, die vanaf 21 juni in diverse grote Nederlandse winkelketens verkrijgbaar was. Bijzonder daaraan was de lage prijs van 279 euro.

BAS Group is de grootste elektronica retailer en e-tailer van Nederland  met drie winkelformules (Dixons, Dynabyte en MyCom) en 270 winkels met landelijke dekking. BAS neemt maar een beperkt aantal medewerkers van Endless Ideas mee, de rest wordt ontslagen.

Deel dit bericht

1 Reactie

L.N.Swart

Jammer! Een heel goed product, bijzonder klantvriendelijke en deskundige medewerkers waar ik goede ervaringen mee had.
Als ze nu opgaan in een grote organisatie…..blijft daar dan nog wat van over?
Ben benieuwd.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond