Deel dit artikel
-

Bedrijf claimt middel tegen canvas fingerprinting

Een Amerikaanse startup claimt een oplossing te hebben gevonden tegen ‘canvas fingerprinting’ . Met een plug-in kan de gebruiker anoniem het internet op.

Voormalige werknemers van Amerikaanse inlichtingendiensten zijn Ghostery gestart, die het volgen van internetgebruikers zo goed als onmogelijk maakt. Het bedrijf is al sinds 2009 bezig en 40 miljoen consumenten gebruiken de software. Op de site staat aangegeven welke gegevens over sitebezoekers kan worden verzameld.

Onderzoekers KU Leuven en Princeton University constateerden een dezer dagen dat enorm veel sites stiekem gebruikmaken van canvas fingerprinting. Die gebruikt een zogenoemd browserscript om de specifieke eigenschappen van de computer (bijvoorbeeld de grootte van het scherm, de softwareversie van je browser) op te slaan.

Uit het onderzoek blijkt dat 5,5 procent van de onderzochte sites zo’n ‘vingerafdruksysteem’ gebruiken. Sommige van deze systemen blijken veel verder gaan dan de technieken die tot bekend waren binnen de academische gemeenschap en ze zijn moeilijk uit te schakelen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Z.Eur

Ghostery is een aanfluiting als privacy-beschermer.
Ghostery detecteert enkel wat het reeds kent maar heel helemaal geen mechanismes om automatisch fingerprinting en tracking te detecteren.
Installeer Ghostery en ga eens naar https://panopticlick.eff.org/
De fingerprinting tool van de EFF geeft je fingerprint door aan hun servers en toont het resultaat. Ghostery blijft echter oorverdovend stil.
Onbekende en buitenlandse trackers/fingerprinters worden ook niet of nauwelijks gedetecteerd.
Als je bedrijf niet op de lijstjes van Ghostery voorkomt dan kan je nog steeds vrolijk ongestoord je gang gaan.
Ghostery pretendeert meer te zijn dan dat het in werkelijkheid is…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond