Deel dit artikel
-

Bedrijf in spookfacturen failliet

Het Gooise Bedrijvenindex, uitbater van een omstreden bedrijvengids op internet, is failliet. De onderneming stuurde spookfacturen en ‘herinneringen’ naar ondernemers.

Tot eind april was de onderneming nog actief, zo blijkt uit diverse meldingen op internet. ‘Persoon vraagt eerst met wie hij het genoegen heeft, nadat je even niets hoort en hij net doet of hij dus niet gehoord heeft wie hij aan de lijn heeft , zodat je de bedrijfsnaam zegt !! Zei dat wij al toegestemd hadden voor een kleine advertentie van EUR 195,-, maar of er nog ruimte was voor een grotere advertentie. Ik probeerde de man te onderbreken om hem te vertellen dat ik me niet kon herinneren dat wij een vermelding hadden in de bedrijvengids voor € 195.- en dat wij daar ook geen opdracht voor gegeven hadden, maar de man ( waarschijnlijk een bandje) gaat gewoon door, bedankt voor de genomen tijd en wenst een prettige dag.’

In het verleden werd ook gehandeld onder de eigen naam Bedrijvenindex BV, die ook al rekeningen stuurde voor de vermelding van een bedrijfsnaam op  internet. Klanten die niet wilden betalen, kregen incassobureau Juriflex achter zich aan, oud-acquisteur van Telemarketing Account BV Sappemeer.

Het faillissement is overgedragen aan Rechtbank Noord-Nederland omdat een postbusnummer in Groningen werd vermeld.

SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen en VVD-Kamerlid Foort van Oosten hebben kort geleden een initiatiefwet ontwikkeld die bescherming moet bieden tegen acquisitiefraude. Ondernemers kunnen straks rekenen op meer bescherming tegen oneerlijke handelspraktijken en kunnen makkelijker van misleidende overeenkomsten af. Bovendien willen de partijen acquisitiefraude strafbaar stellen.

Deel dit bericht

8 Reacties

Mark de Vries

De eigenaar van deze bedrijven rijdt in het noorden van Nederland nog steeds rond in verschillende hele, hele, hele grote auto’s.

spellnazi

@mark moet hij dan in halve auto’s rijden?
#degrammaticalesdiejewist datzoukomen

Remko

Vreemd dat dit soort bedrijven überhaupt failliet kunnen gaan… ze staan dus gewoon officieel ingeschreven en het wordt ze dus niet al te moeilijk gemaakt om dit soort praktijken uit te blijven voeren.

Waarschijnlijk zit de uitbater alweer bij de KVK voor een nieuwe inschrijving onder een andere naam waarbij ze gewoon weer exact hetzelfde gaan doen.

Wij als ondernemers moeten gewoon zelf scherp blijven en elke factuur controleren op juistheid en komt deze niet bekend voor dan niet betalen uiteraard.

WebwinkelKeur

Triest dat zulke bedrijven misbruik maakt van drukke ondernemers die welwillend hun facturen willen betalen.

Ik kan met niet voorstellen dat een dergelijk bedrijf zoveel kosten maakt dat het zijn hoofd niet meer boven wat kan houden. Naar mijn idee moet er dus wanneer er echt sprake blijkt met mismanagement, alles uit de kast worden gehaald om de schade te verhalen op de eigenaren…

don.michael

Ook deze bedrijven lijden enorm onder de crisis. Vooral nu hun het ondernemen bijzonder moeilijk wordt gemaakt. Denk al alle negatieve publiciteit, rechtszaken etc.
Vergeet niet dat zo weer honderden telemarketeers op straat staan en weer meer kantoren leeg.
Dit wordt weleens over het hoofd gezien door overheden en niet-insiders.

Sylvia Maas

Eerlijkheid duurt toch het langst…?

Sprocket

We kunnen veel leren van onze Oosterburen. Op iedere factuur, website etcetera is een “impressum” verplicht, met daarin de volledige naam van de eigenaar van het bedrijf.
Bovendien kennen ze zoiets als “Abmahnen”. Als een malafide ondernemer zich niet houdt aan de impressumplicht zijn er zat advocaten die op eigen gelegenheid achter de booswicht aangaan.
Marktwerking die wel werkt.

Marco

@don.michael Het is toch niet meer dan terecht dat voor zulke oplichters het ondernemen moeilijk wordt gemaakt? Jammer voor eventueel personeel, maar diegene die die telefoontjes plegen, zullen toch ook niet dom zijn en (op den duur) weten dat het oplichterij is wat ze doen.
Of betaal je liever zo’n oplichter om de telemarketeers aan het werk te houden?
Dus gewoon keihard aanpakken dat soort bedrijven en personen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond