Deel dit artikel
-

Bedrijfsleven en kennisinstituten in Big Data Alliance

Nederlandse universiteiten, bedrijfsleven en kennis- en onderzoeksinstituten gaan de krachten bundelen in de nieuw opgerichte Big Data Alliance (BDA).

De initiatiefnemers spreken over een ‘digitale wederopbouw, waarin innovatieve start-ups uit de grond schieten’. De BDA wil met Big Data daarom internationaal een voorsprong nemen, waardoor er nieuwe economische kansen ontstaan. Daarnaast moet de BDA een platform zijn waar vragers en aanbieders van expertise op het gebied van Big data elkaar makkelijk kunnen vinden via een zoekmachine.

Big Data gaat ook over structuur en het combineren en analyseren van data. Omdat in de Big Data Alliance expertise wordt gebundeld, kunnen oplossingen uit verschillende invalshoeken aangedragen worden. Partijen krijgen hierdoor sneller en beter antwoorden op hun vragen.

De Big Data Alliance is officieel gelanceerd op 24 juni 2015 en is een initiatief van Albert Bogaard (ORTEC), Marc Salomon (Dean Amsterdam Business School, UvA), Han van Dissel (decaan Economie en Bedrijfskunde, UvA), Anwar Osseyran (UvA), prof. dr. Rob van der Mei (CWI / VU) en Ger Koole (VU).

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond