Deel dit artikel
-

Bedrijfsleven omarmt disruptors in travel

Bij meer dan een kwart van de Europese bedrijven mogen medewerkers gebruikmaken van Airbnb en Uber als zij op zakenreis gaan. Een jaar geleden was dit 8 procent. Dit blijkt uit onderzoek van de Business Travel Show.

Bij 40 procent van de bedrijven is het niet toegestaan om bij Airbnb of Uber te boeken. Zeventien procent heeft geen beleid hieromtrent, maar staat het reizigers toe om zelf vervoer of verblijf bij deze bedrijven te regelen. En 11 procent is van plan om binnen drie jaar disruptors op te nemen in hun reisbeleid.

Zeventien procent geeft aan in het afgelopen jaar vaker gebruik te hebben gemaakt van Airbnb en maar liefst 56 procent zegt hetzelfde over Uber.

Bijna de helft van de ondervraagde organisaties denkt dat hun zakenreizigers gebruikmaakt van disruptors als zij zelf hun reis regelen. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2016. De bedrijven beginnen ook steeds meer overtuigd te raken van de toegevoegde waarde van alternatieve reisaanbieders: de prijs-kwaliteitverhouding en keuzemogelijkheden zijn de belangrijkste pluspunten die worden genoemd. Daar staat tegenover dat een kwart het gevaarlijk vindt als een reiziger bijvoorbeeld bij Airbnb een accommodatie boekt in plaats van een hotel, omdat het lastiger is om bij te houden waar medewerkers zich bevinden en er minder veiligheidseisen worden gesteld aan privé-accommodaties.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond