Deel dit artikel
-

“Bedrijven missen te veel kansen door te weinig integratie”

Borland , dat zichzelf omschrijft als 'leverancier van e-business implementatie platformen', gaat in oktober een 'fit for e-business' service genaamd e-FIT lanceren die bedrijven uit het MKB "binnen enkele dagen" zou klaarstomen voor e-business. Volgens product line manager Jason Vokes is er voor die bedrijven "geen reden om op dotnet te wachten". Bedrijven zouden nu te veel "business opportunities" missen door een gebrek aan systeemintegratie.

Het is de bedoeling van e-FIT dat bedrijven uit het MKB "tegen lage kosten en met beperkte middelen" op het internet bedrijvig kunnen worden. Centraal hierbij staan zogenoemde Web Services , processen die het mogelijk maken om applicaties die een standaard XML-format gebruiken via standaard internet protocollen te verbinden met alle mogelijke 'cliënten', inclusief webbrowsers en mobiele apparaten. Ook verbindingen tussen verschillende besturingssytemen worden door Web Services ondersteund. Het gaat er bij Web Services kortom om, informatie beschikbaar te maken voor een maximaal aantal klanten.

Volgens Jason Vokes missen bedrijven nu te veel zakelijke kansen doordat systemen niet of niet goed op elkaar aansluiten. Waar het wel goed gebeurt lopen de kosten volgens hem snel op doordat er telkens weer specialisten aan het werk moeten om de systemen te integreren. Vokes zegt dat het inzetten van Web Services de kosten aanzienlijk omlaag brengt: "duizenden of tienduizenden in plaats van honderdduizenden."

Vokes wijst erop dat het niet alleen gaat om aanwezigheid op of gebruik van internet. "E-business kan ook slaan op een intranet of ander bedrijfsnetwerk. Wat telt is een maximale integratie van systemen." Dat kan volgens hem nieuwe inkomstenbronnen opleveren. "Een callcenter zou bijvoorbeeld het Fedex trackingsysteem als een Web Service kunnen inpassen in het eigen systeem, zodat het callcenter de klant op de hoogte kan houden van de exacte locatie van een bestelling. Dergelijke extra service kan nieuwe inkomstenbronnen opleveren, omdat deze Web Service maar één keer ingevoerd hoeft te worden, waarna deze voor allerlei klanten en toepassingen gebruikt kan worden."

Deel dit bericht

9 Reacties

Fred Akkerma

1. Of de auteur is bevriend met Borland (of houdt daar aandelen in)2. Of Emerce wordt betaalt voor deze bijdrage Met journalistiek heeft deze bijdrage volgens mij niks te maken. Het is niet eens een komkommerbericht!

ruud

Waar is dit in godsnaam op gebaseerd? Een persbericht of zo? What else is new? Als ik een dergelijke kop op mijn mobiel krijg verwacht ik dat Emerce ook wat te vertellen heeft. Ik verwacht een onderbouwing van een dergelijke kop! Dit is een reclame uiting die die het publiceren niet waard is, valt me tegen van Emerce.

Donders

Fred Akkerma heeft helemaal gelijk dat dit soort nieuws een aanfluiting is voor Emerce. Als uitgever en hoofdredacteur van het webzine managersonline.nl weet hij als geen ander hoe lastig het is de juiste balans te vinden tussen redactie en commercie. Me dunkt dat het heel vervelend is voor iemand die de hele dag de Nederlandse media afstruint op zoek naar nieuws dat zonder bronvermelding op zijn eigen website geplaatst kan worden, om kostbare tijd te verspillen aan zulke berichten. Keep up the good work Fred!

Donders

Oeps. Iets te snel gevlamd. Managersonline.nl is weliswaar een foeilelijke website, maar Fred doet bij nader inzien gewoon netjes zijn werk. Excuus!

Kees

Donders, je bent een vent dat je een te snel geplaatste reactie nuanceert. Ook ben je een echte Nederlander dat je in het voorbij gaan toch nog iets anders hebt gevonden om tegen aan te zeiken. Dat is dan wel weer jammer. Overigens vond ik het wel een genant artikel. Wat is eigenlijk het opbrengstmodel van Emerce en hoe ziet hun toekomst er uit?

Fred Akkerma

Ik vind de rectificatie van Donders ook wel sympathiek. En over smaak valt te twisten. Overigens schiet ik meer op met suggesties hoe het beter kan. Wat dit artikel betreft: ik schat eigenlijk in dat het er per ongeluk door is geglipt. Even iemand niet zitten opletten of zo, want het past ook helemaal niet in de lijn van de artikelen op de site. Wel jammer dat Emerce in zo'n geval niet even zelf reageert.

Andre van Brussel

Sluit me aan bij de vorige reagenten: eenzijdig verhaal dat riekt naar verkapte advertentie. Je kan een paar dingen doen:1. op een Ferry Mingele-achtige wijze checken naar het commercie-gehalte voordat je het publiceert.2. een aantal deskundigen raadplegen voordat je het publiceert.3. klakkeloos publiceren. Het soort reacties dat je krijgt schat ik per situatie in op:1. inhoudelijk genuanceerd.2. inhoudelijk gevarieerd.3. minder inhoudelijk, meer richting de auteur. Geschiedenis: Borland was ooit bijna failliet (concurrentie met Microsoft o.h.g.v. Paradox, C-compilers, etc.), krabbelde terug met de programmeertaal Delphi en is nu (net als iedereen) een e-business solutions provider. De gepresenteerde visie van diens productmanager is oude wijn in nieuwe zakken, en vermoedelijk een reactie op de .NET-strategie van Microsoft (een van de belangrijkste concurrenten). Wil zich graag presenteren aan management terwijl het bedrijf het moet hebben van ontwikkelaars/programmeurs omdat het destijds een van de beste compilerbouwers was. Conclusie: ik zou het artikel niet geplaatst hebben tenzij ik vind dat de E-merce lezers uit ontwikkelaars/programmeurs bestaat. En dan zou het een ander artikel geweest zijn.

Mike

Ik werk zelf al jaren met Borland producten en ben dik tevreden. Delphi 6 wordt voor mij dan ook de nieuwe standaard! Ik denk dat je voor een reactie te plaatsen over iets dergelijks, je je ook in de materie moet verdiepen. Borland rules!

joost

Ik snap de ophef niet helemaal. Het bijna ongewijzigd plaatsen van een persbericht is vrij gebruikelijk voor de meeste bladen. Ook in de krant gebeurd dit aan de lopende band. Het lijkt me een hel om uit al die corporate taal in het gemiddelde persbericht nog een zinnig artikel te persen. Geen wonder dat je een verhaal als deze gewoon publiceerd. Niemand op dit forum heeft er inhoudelijk iets tegenin te brengen, dus waarom niet. Ik denk zelfs dat Borland zichzelf "transparant" vind en zelf erg geloofd in dit verhaal. Ik wens ze veel succes. Elke applicatie die het gebruik van consultants overbodig maakt juig ik toe.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond