Deel dit artikel
-

Bedrijven reserveren meer opleidingsbudget voor e-learning

Zeker 24 procent van het opleidingsbudget van grote en middelgrote organisaties in Nederland wordt voor e-learning gereserveerd. In 2012 was dit nog 9 procent. Dat blijkt uit onderzoek van Nidap.

Voor het onderzoek werden 330 HR-verantwoordelijken ondervraagd. Bedrijven investeren nog steeds het meeste in open inschrijving opleidingen. De grootste groei wordt echter voor e-learning, interne trainingen en zogenoemde incompany trajecten verwacht.

Het grootste deel van het opleidingsbudget wordt aan open inschrijving opleidingen bij externe opleiders gespendeerd. Slechts 14 procent van de HR-professionals verwacht dat het budget hiervoor het komende jaar nog stijgt. Eveneens 14 procent verwacht hier juist een daling. Eén op de drie verwacht wel een verdere stijging van het budget voor e-learning en interne trainingen.

De top drie vraagstukken waarvoor opleidingen en trainingen op dit moment worden georganiseerd zijn management- en leiderschapsontwikkeling (74 procent), kwaliteitszorg en veiligheid (67) en interne samenwerking (65). Talentmanagement staat met 55 procent op nummer 4.

Met name grote organisaties (met meer dan 1.000 werknemers) maken op dit moment gebruik van e-learning. Het wordt het vaakst toegepast voor kwaliteitszorg- en veiligheidsvraagstukken (35 procent), verkoop of marketing (24 procent) en automatisering (20). 16 procent zet e-learning in voor managementontwikkeling.

Nederland loopt niet voorop. Internationaal gezien wordt er al veel meer uitgegeven aan e-learning. Het aantal bedrijven dat e-learning inzet is met 53 procent bovendien gelijk gebleven ten opzichte van voorgaande jaren. Alleen in de zorg neemt dit aantal toe: 76 procent maakt hier nu gebruik van e-learning versus 54 procent in 2012.

Uit eerder onderzoek van Nidap in samenwerking met Springest onder 3.087 werkende Nederlanders blijkt dat vrijwel iedereen bij voorkeur nog steeds een deel van zijn opleiding klassikaal volgt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond