Deel dit artikel
-

Beeldscherm vervangt filmdoek

Beeldschermen krijgen tegenwoordig zulke grote afmetingen dat ze makkelijk een filmdoek kunnen vervangen. Samsung lanceert Onyx, een bioscoopscherm met ‘verbluffende beeldkwaliteit waarvoor geen projector nodig is’, aldus het bedrijf.

Het gaat om een combinatie van ‘eersteklas LED-beeldkwaliteit’ en surround sound van HARMAN. Het scherm is beschikbaar in afmetingen van 5 tot 10,3 meter breed. Daarmee past het scherm in iedere bioscoopzaal.

Het 4K-model is tevens ’s werelds eerste door Digital Cinema Initiatives (DCI) gecertificeerde LED-bioscoopscherm. LED en High Dynamic Range (HDR) maken van de bioscoopervaring volgens Samsung de nieuwe standaard.

Het eerste Onyx-scherm een dezer dagen onthuld in een bioscoop in Hollywood. Vanaf nu dragen alle zalen die gebruikmaken van Samsungs verbeterde schermen de titel Samsung Onyx Theater. Recent kondigde Samsung ook al samenwerkingen aan met Golden Screen Cinemas (het grootste bioscoopbedrijf van Maleisië met 35 theaters en 328 schermen) en Cineplexx Cinemas (met 171 schermen de grootste van Oostenrijk). Beide partijen openen hun eerste Samsung Onyx Theaters in de loop van dit jaar in Kuala Lumpur en Wenen.

Ook is Samsung een partnership aangegaan met het in Hollywood gevestigde post-productiebedrijf Roundabout voor de ontwikkeling van Onyx-ready HDR-content.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond