Deel dit artikel
-

Beijing, Shanghai en Guangdong testen digitaal geld

Beijing, Shanghai en Guangdong, de rijkste provincie van China, hebben toegezegd om de digitale yuan te testen. De bedoeling is dat de centrale bank (CBDC) in de nabije toekomst een eigen digitale munt lanceert.

Beijings burgemeester Chen Jining en Shanghai’d Gong Zheng doen mee aan proeven met Digital Currency Electronic Payment (DCEP), zoals de digitale yuan officieel wordt genoemd.

Volgens Wang Pengbo, een in Beijing gevestigde analist, is het heel goed mogelijk dat China ’s werelds eerste natie wordt met een digitale soevereine munt.

De centrale bank zou de digitale yuan vóór het begin van De Olympische Winterspelen van 2022 willen introduceren.

Andere steden in China die hun eigen DCEP-proeven uitvoeren zijn Xiongan en Chengdu. Zij worden gevolgd door Changsha, Hainan, Qingdao, Dalian en Xi’an.

Meerdere centrale banken over de hele wereld zijn de mogelijkheden van digitaal geld aan het verkennen of zijn al aan het testen.

Ook India is van plan een elektronische munt in te voeren, maar wil tegelijk alle private cryptomunten verbieden. Eerdere pogingen om die markt te reguleren mislukten toen een hogere rechtbank bepaalde dat banken transacties met digitale munten mochten toestaan.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond