Deel dit artikel
-

Beleggersvereniging VEB wil uitstel benoeming Leroy

De Nederlandse beleggersvereniging VEB wil dat KPN de aandeelhoudersvergadering over de benoeming van Domique Leroy als CEO uitstelt. De Belgische financiële waakhond FSMA en het Openbaar Ministerie doen sinds enkele dagen onderzoek naar een aandelentransactie met voorkennis. Daarop staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar en een boete tot 80.000 euro.

Leroy nam vrijdag vervroegd afscheid van telecombedrijf Proximus, waar zij nog tot december zou zitten. De ophef over de aandelenverkoop speelt daarbij een rol, maar ook een omstreden reorganisatie die de vakbonden proberen tegen te houden.

Zelf verklaarde Leroy eerder: ‘Een CEO van een beursgenoteerd bedrijf heeft weinig momenten waar hij zijn eigen aandelen kan verhandelen op de beurs. Wat mij betreft zat ik in een ‘gesloten periode’ – een periode waar geen transacties toegelaten worden – sinds 22 november 2018. Het was al meerdere maanden dat ik graag mijn aandelen wenste te verkopen, maar dit mocht niet. Na de publicatie van de resultaten van het tweede kwartaal, was 1 augustus 2019 de eerste dag waarop nieuwe verrichtingen mogelijk waren. Ik had op dat moment niet besloten Proximus te verlaten. Ik was in bespreking over de hernieuwing van mijn contract met Proximus en had enkele gesprekken met verschillende externe partijen, waaronder KPN.’

De NRC schrijft vanavond dat Leroy al in juni contact had met KPN over een topfunctie. Eind juli werd het gesprek een formele sollicitatie. Op 25 juli gaf zij opdracht tot een aandelentransactie. Op 1 augustus verkocht ze een aandelenpakket van Proximus ter waarde van 285.000 euro.

Beleggersvereniging VEB wil nu dat de aandeelhoudersvergadering wordt uitgesteld tot er volledige duidelijkheid is over het onderzoek. ‘Het is van belang dat de nieuwe CEO, na het onverwachte vertrek van de vorige, niet afgeleid raakt door juridische bijkomstigheden.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond