Deel dit artikel
-

Beleggingsapp BUX naar half miljoen gebruikers, breidt uit naar België en Scandinavië

BUX, de app die handelen op de beurs toegankelijk maakt voor een brede groep consumenten, heeft inmiddels een half miljoen gebruikers.

Na een lancering in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland en Oostenrijk, gaat BUX van start in België en Scandinavië. Eind 2017 wil het bedrijf in heel Europa actief zijn.

BUX verklaart de groei door de ‘radicaal andere benadering’ van de beurs. De BUX-app heeft handelen op de beurs extreem eenvoudig, relatief veilig, betaalbaar en vooral ook educatief en leuk gemaakt, zegt CEO Nick Bortot.

Van de 500.000 gebruikers zijn er 45.000 die met echt geld spelen. “Daar moeten we het ook van hebben”, zegt Bortot tegen Emerce. “Wij verdienen aan beurscommissies, niet aan in-app aankopen van virtueel geld”.

Doorgaans duurt het enkele maanden, maar soms ook langer, voordat spelers overstappen van virtueel naar echt geld. “Alleen rond de Brexit zagen we een versnelling vanwege de hevige beursschommelingen.”

Er is ook een sociale component. Via WhatsApp-achtige chatfunctionaliteit kunnen gebruikers tips uitwisselen en discussiegroepen aanmaken.

Waar de gemiddelde leeftijd van de doe-het-zelf belegger tot nu toe 45 jaar oud was, is 61 procent van de BUX-ers jonger dan 35 jaar. En 78 procent van de BUX-ers heeft geen tot weinig beleggingservaring: BUX is de app waarmee de millennial de beurs op gaat, aldus Bortot.

BUX gaat nu live in België omdat er veel vraag was van Belgen. “In Scandinavië doen we een test met Engelstalige content.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond