Deel dit artikel
-

Belg gaf in eerste helft 2021 online meer uit dan vorig jaar

Tijdens de eerste helft van dit jaar spendeerden Belgen 5,56 miljard euro aan e-commerce. Dat is meer dan dezelfde periode vorig jaar toen er 5,1 miljard euro werd uitgegeven. Dat blijkt uit de Market Monitor van BeCommerce, de Belgische tegenhanger van Thuiswinkel.org.

De sterkste stijger in online aandeel voor uitgaven tijdens het tweede kwartaal van 2021 is de categorie Food/Nearfood (voedingsproducten, huishoudproducten, dierenvoeding) met een stijging van 51 procent procent vergeleken met diezelfde periode vorig jaar.

37 procent van alle online uitgaven gingen naar diensten zoals reizen en evenementen, goed voor 40 miljoen online aankopen of een totaal van 1 miljard euro.

In de top 3 categorieën zijn geen veranderingen te bespeuren: voor ‘Vliegtickets en accommodatie’ daalt het aandeel met 6 procentpunten ten opzichte van 2020, maar blijft met een online aandeel van 85 procent op nummer 1 staan. Binnen de categorie ‘Tickets voor attracties en events’ werd 84% van de uitgaven online gedaan in het tweede kwartaal. Voor de derde plaats, de categorie ‘Pakketreizen’ werd 64 procent van de uitgaven online besteed.

De smartphone blijft aan populariteit winnen bij de Belg voor zijn online aankopen: een vierde van alle online aankopen gebeurde dan ook via de telefoon. De smartphone wordt wel nog steeds voornamelijk gebruikt voor goedkopere aankopen en de respondenten van de Market Monitor geven aan dat dit vooral gaat op impulsaankopen. De desktop en laptop worden daarentegen gebruikt voor de duurdere aankopen.

Bancontact blijft het populairste betaalmiddel met meer dan de helft van de online shoppers die dit kwartaal Bancontact gebruikten. Dit komt overeen met vier op tien online uitgaven. De credit card blijft nummer twee, goed voor bijna een derde van alle online uitgaven en de eerste keuze van de consument voor duurdere aankopen. Op nummer drie vinden we nog steeds PayPal, goed voor een tiende van de uitgaven online.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond