Deel dit artikel
-

Belgen waarschuwen voor fraude met bitcoins

De Belgische Federale Overheidsdienst Economie en beurswaakhond FSMA trekken gezamenlijk aan de bel: zij hebben al 329 meldingen van oplichting met cryptomunten ontvangen. Vorig jaar om deze tijd waren er nagenoeg geen meldingen.

Het gaat om gevallen van minstens 118 slachtoffers. Zij werden via e-mail, sociale media of de telefoon benaderd om te investeren in bitcoins. In totaal is zo’n 2,2 miljoen euro in rook opgegaan. Het is vermoedelijk het topje van de ijsberg, want veel fraudegevallen worden niet gemeld.

Minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) lanceert daarom een zogenoemde sensibiliseringscampagne. Onder de naam Als het te mooi is om waar te zijn is een voorlichtingssite opgetuigd. Hier zijn niet alleen getuigenissen van slachtoffers te vinden, maar worden ook malafide sites geopenbaard.

‘Hoe meer slachtoffers zich melden, hoe groter de kans dat we oplichters kunnen stoppen’, zegt Peeters. ‘Maar we willen uiteraard ook dat minder mensen in de val trappen. Minder menselijke drama’s, minder sociale en economische schade.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond