Deel dit artikel
-

Belgische banken komen met app voor online identificatie

Vier Belgische banken en de drie mobiele aanbieders hebben dinsdag Itsme gelanceerd, een smartphoneapp voor online identificatie. Het doet sterk denken aan het Nederlandse iDIN.

Itsme is een initiatief van Belfius, BNP Paribas Fortis, KBC en ING samen met Orange, Telenet en Proximus. Voor het initiatief is het gezamenlijke open platform Belgian Mobile ID opgericht.

Itsme wordt reeds ondersteund door Randstad, Doccle, Bolero, Enco en Clearmedia (Proximus) en appontwikkelaar Rombit. De initiatiefnemers benadrukken dat het niet om een betaalapp gaat.

Om de Itsme app van Belgian Mobile ID te activeren moet je hem eenmalig koppelen aan een bankkaart of eID kaart. Daarna kun je bij diensten die Itsme ondersteunen, volstaan met het inloggen met een vijfcijferige pincode. Een wachtwoord is dan niet langer vereist.

Via de pc hoef je alleen een GSM nummer in de voeren. Vervolgens krijg je van de Itsme-app een melding waarmee je je identificatie of transactie kunt bevestigen.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

DJ

Handig: JAAAA! Werkt het?: NEEEE
Ben grensarbeider, woon in BE maar heb enkel een NL GSM. Maar dat wordt niet toegelaten bij itsme, enkel een BE GSM nummer is toegestaan. Beetje raar in tijd van vrije roaming. itsme los dat op aub!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond