Deel dit artikel
-

Belgische belasting op zelfscankassa

Supermarkten in het Belgische Sint-Jans-Molenbeek moeten dit jaar een belasting van 5600 euro betalen per zelfscankassa.

Volgens burgemeester Catherine Moureaux (PS) heeft de invoering van die kassa’s impact op de tewerkstelling, omdat klanten het werk doen dat het personeel voorheen deed.

Een ander argument is dat de zelfscankassa ervoor zorgt dat vooral bejaarde klanten en warenhuiswerknemers minder goed communiceren.

De gemeente heeft ook een belasting geïntroduceerd op professionele filmopnames ingevoerd en op reclame in de openbare ruimte.

Vooralsnog zijn de gevolgen voor de supermarkten beperkt. Delhaize is de enige supermarkt die de nieuwe belasting zal moeten betalen: het het heeft in Sint-Jans-Molenbeek twee winkels met zelfscankassa’s.

Deel dit bericht

2 Reacties

Seb

Zoiets kan ook écht alleen maar in dat bananenrepubliek. Blijft ook nooit overeind bij de rechter. Het blijft bizar om te zien hoe België een achterstandsland met zeer veel complexen blijft en daardoor de boot totaal gemist heeft.

Jan

Belgie is alleen maar geschikt om doorheen te rijden richting je eindbestemming, en zelfs dat is al jaren niet mogelijk door de oneindige files bij Antwerpen en Brussel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond