Deel dit artikel
-

Belgische Deliveroo veegt eisen van tafel

De onderhandelingen tussen de directie en vakbonden bij Deliveroo in België zijn gisteren gesprongen. Het bedrijf blijft bij zijn standpunt dat bezorgers vanaf 1 februari enkel nog als zelfstandige aan de slag kunnen gaan en niet in vaste dienst.

Vakbondsafgevaardigde Steven Steyaert van BTB laat weten dat hij ‘zwaar ontgoocheld’ is. Voorstellen die gisteren op tafel waren gelegd zijn allemaal verworpen.

In Brussel werd al een week gestaakt. De boze Deliveroobezorgers hebben zich aangesloten bij de vakbond Collectif des coursier-e-s Belgique.

De vakbonden beraden zich nu over verdere acties. Vandaag om 18 uur wordt wederom actie gevoerd aan de Naamsepoort in Brussel.

Ook in Nederland voerde FNV Jong samen met de Riders Union FNV meerdere acties en stakingen uit in onder meer Haarlem, Utrecht en Amsterdam. Volgens Frederique Zebeda, vakbondsbestuurder van FNV Jong, slaat Deliveroo het sociale vangnet dat de fietskoeriers hebben, aan gort. “Voor een bezorger is het ook bizar: van het ene op het andere moment word je compleet uitgekleed in je arbeidsvoorwaarden terwijl je werkzaamheden gelijk blijven. Wij zijn het zat en eisen dat Deliveroo de maaltijdbezorgers weer in dienst neemt.”

Het is volgens de vakbond belangrijk dat de bonden in Europa hun krachten bundelen en samen de strijd aan gaan. “In Nederland gaan we de druk verder opvoeren in Den Haag en willen we samen met de restaurants gaan optrekken om Deliveroo op haar verantwoordelijkheden te wijzen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond