Deel dit artikel
-

Belgische Free Record Shop op nippertje gered

De Britse investeringsmaatschappij Hilco neemt de Belgische poot van Free Record Shop definitief over. Dat heeft curator Thierry Van Doosselaere vrijdag bevestigd.

Bijna alle winkels blijven open, behalve die in de gemeente Tielt-Winge. Of ook alle 230 medewerkers hun baan kunnen behouden, moet nog worden afgewacht.

Hilco betaalde vier miljoen euro om de winkels tot kerst open te kunnen houden. Op deze manier waren de winkels in elk geval verzekerd van voorraden. Wat Hilco voor de overname betaalt is niet bekend.

Free Record Shop raakte eerder dit jaar in de problemen, en kwam na een lastige onderhandelingsperiode in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij ProCures. Die ging verder met een sterk afgeslankte organisatie. In november werd bekend dat ProCures noodgedwongen op zoek was voor een nieuwe investeerder voor de Belgische tak omdat de omzet ver onder de verwachtingen bleef. Uiteindelijk werd alsnog het faillissement aangevraagd.

Free Record Shop behoorde met het Britse MHV en het Amerikaanse Blockbuster dit jaar tot de entertainment retailers die omrolden. De bedrijven bleken niet meer op te kunnen boksen tegen de concurrentie van internet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond