Deel dit artikel
-

Belgische ondernemers hebben voorkeur voor .be

75 procent van de Belgische ondernemers verkiest .be boven elke andere domeinnaamextensie. De extensies .vlaanderen en .brussels zijn minder in trek, zo blijkt uit marktonderzoek dat Insites Consulting uitvoerde in opdracht van DNS Belgium, de organisatie die de domeinnamen .be, .vlaanderen en .brussels beheert.

De andere domeinextensies zijn ook minder bekend: 31 procent van de ondervraagde Belgen kennen .vlaanderen kende en slechts 21 procent heeft van de .brussels-extensie gehoord.

DNS Belgium meent dat er wel voordelen verbonden aan een .vlaanderen of .brussels-domeinnaam. Het zou dichter staan bij de Vlaming of Brusselaar en dus goed zijn voor lokale communicatie.

Dit bericht is 7 keer gedeeld

3 Reacties

Stefan Vermeulen - EMAKERS

Niet alleen kiezen ze voor .be, maar ze laten (ondanks de nabijheid en het Franstalige aanbod) vaak ook het .lu-domeinnaam links liggen: https://www.emakers.be/nl/wat-is-er-mis-met-de-lu-van-luxemburg.

Stefan

Tunis

En ondertussen bestellen de belgen massaal bij nederlandse .NL webshops:). “Onderzoek” klopt geen snars van.

Mitche - Vimexx

Leuk onderzoek! Binnen ons bedrijf zien wij juist dat een Belg naast de standaard .BE domeinnaam toch ook vaak een .NL domeinnaam erbij registreert om zodoende ‘beter bereikbaar’ te zijn!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond