Deel dit artikel
-

Ben Woldring lanceert slimme app voor vaste lasten

Ben Woldring, oprichter van Bellen.com en Gaslicht.com, lanceert de nieuwe app Bencompare voor iPhone en Android. Daarmee zien gebruikers wat ze kwijt zijn aan vaste lasten én hoe het goedkoper kan.

Met Bencompare zet je huidige contracten en abonnementen in een digitale kluis. Als een contract, abonnement of polis afloopt, krijgt de gebruiker een melding met suggestie om te verlengen of over te stappen naar de goedkoopste en beste deal.

Met de app gaat Woldring (32) verder dan energiecontracten of telefoonabonnementen. Ook de autoverzekering wordt meegenomen. In 2014 was Woldring trouwens al begonnen met het vergelijken van zorgverzekeringen.

De app leert de voorkeuren van de gebruikers kennen. Dankzij algoritmes en machinelearning wordt Bencompare volgens Woldring steeds slimmer in het tonen van verlengopties of andere passende aanbiedingen.

Alles wordt versleuteld en beveiligd opgeslagen in de cloud. ‘Jij bent de enige die bepaalt met wie er wat gedeeld wordt. Je kan de app bovendien afschermen met je vingerafdruk of Face ID.’

Bencompare werd dinsdag gelanceerd op het podium van de Big Improvement Day in Den Haag. Voor andere Europese landen is de pre-releaseversie nu te downloaden. De internationale app wordt officieel gelanceerd tijdens de LEAP Summit op 15 maart in Zagreb.

Woldring wil de app samen met gebruikers verder ontwikkelen. Daarvoor is een Engelstalig forum in het leven geroepen.

Foto: Tycho Müller

Deel dit bericht

5 Reacties

erre

werkt voor geen meter
alles loopt vast
belooft niet veel goeds

Barbara

@Erre
Als het net zo goed werkt als het geweldige advies dat je altijd via zijn vergelijkings websites krijgt… De aanbiedingen lijken vooral in het belang van de aanbieders van telecom, energie en zorgverzekeringen, niet van de consument. Lees de reviews maar eens van mensen die achteraf veel duurder uit zijn. Gewoon ZELF vergelijken en b.v. bij energie vragen om een goede aanbieding bij je huidige energieleverancier.

piet

Slimme vent die Ben.

Kun je die slimheid niet eens creatiever inzetten met steeds maar dat lullige besparen? Lees de biografie van Elon Musk en laat je inspireren.

Marit

@Jop bedoel je dit artikel, de website of de app?

Jop

de tekst van Emerce bedoel ik!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond